Translate

torsdag 6 juni 2024

V. 41/2023 - v. 23/2024

 Nya kliv - ny giv - inget kiv

Det här kommer bli ett av de sista blogginläggen jag gör i den här bloggen. Det är dags att starta en ny.

Att landa i den kommunala ekonomiska vintern, förhålla sig till ett nytt ledarskap på både tjänstemanna- och politisk nivå, ens egna ambitioner och familjens väl och ve har tagit sin tid. 

Det kommer bli ett gradvis utfasande av mig själv från kommunen under kontrollerade former som jag är mycket tillfreds med. 

  • Att sluta på rätt sätt är mycket viktigt. 

  • Att sluta på rätt sätt är mycket viktigt. 

  • Att sluta på rätt sätt är mycket viktigt. 

Varför är det så viktigt då? Det ger en mer sinnesro i längden. Det ger bättre referenser. 

Varför kan det svara så svårt för en del? En kanske är så slutkörd och le att en inte orkar. Eller så är en helt enkelt bara mer egoistisk än lagspelare. Eller så kräver livssituationen en annan hållning. Eller en kombination. Eller något helt annat. 

Från 1/1-24 arbetar jag som CIO/CISO/Senior konsult på CCG Europe AB på 60% och är 40% på kommunen som CISO, IT-strategiskt stöd på IT-enheten, systemförvaltare för 3 stora system och implementeringsansvarig från IT:s sida för ett nytt HR-system.

Från 1/10 blir det 90% för CCG Europe med delägarambitioner och 10% för kommunen 1 år (CISO och seniort stöd för de system jag varit systemförvaltare för).

Det sista inlägget i den här bloggen kommer bli en vitbok med främsta fokus avslut och positiva genmälen till ett gäng fantastiska människor. Kanske i år. Kanske nästa.




För övrigt är det så att god såväl som dålig kultur äter struktur till frukost



Dålig struktur urholkar god kultur och förstärker dålig kultur.

Hur odlar vi rätt sorts kultur som bidrar till god struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar