Translate

fredag 30 november 2018

V 48 2018

Enkelhet och funktion i IT-design


En så gammal leksak som är en sådan grundpelare i IT-infrastruktur.


Bra uppstart


  • Vi är nu igång med vårt arbete för att byta digitalt kontorsstöd (mejl/kalender/office-verktyg/lagring/kommunikation/intranät) i organisationen.

  • Vi fokuserar på en integrationsmotor som är optimerad mot ombyggbarhet och ett optimalt användande av verksamhetssystems API:er.

  • Vi tittar således aldrig mer mot verksamhetssystem som inte passar mot det tänket, med reservationen "aldrig säga aldrig" som jag lärde mig från min lågstadielärare Maj Bengtsson i Pixbo -78ish.

  • Vi bygger in stor automatik kring livscykelunderhåll för användarkonton.

  • Vi gallrar (sorterar rätt) och rensar (slänger) i vårt gamla filsystem samtidigt som vi identifierar/hanterar felliggande känslig data. Samtidigt för vi dialog om hur vi ska skruva säkerheten efter behoven. Precis lagom gäller. Allt ska inte vara inlåst och rätt saker ska vara tillgängliga. Det ska vara lätt att göra rätt och svårt att göra fel. 

  • Vi börjar i lagom omfattning. Mycket krut på en bra grundstruktur som enkelt kan byggas ut. Inledningvis "bara" för att serva Google Suite, Microsoft Active Directory och Medvind (tidrapportering). Navet är en intergrationsmotor som föds från vårt lönesystem HR+. 

  • Vi mäter innan "Go Live" 25/3-19 och sedan kontinuerligt hur användarupplevelsen upplevs hos användarna och vilken effekt det får vår kommunikation, kultur och innovation i organisationen.

  • Vi satsar på ett innovativt och individanpassat "Träningscenter Dals-Ed" över tid för att få ut det mesta av våra nya system.

"Det ska vara lätt att göra rätt och svårt att göra fel"



_____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

1 kommentar:

  1. Kloka tankar: Simon Sinek: How Great Leaders Inspire Action https://youtu.be/qp0HIF3SfI4
    Kommunikation och förändring måste bygga på att skapa självinsiktert som i sin tur stöttar ett självledarskap.
    Kul inlägg Anders!

    SvaraRadera