Translate

lördag 9 november 2019

V 45 2019

Att designa innovation och att planera för struktur


Veckan har präglats av förbereda för nästa veckas systemförvaltningskonferens i Dals-Ed och att coacha ett team pedagoger från hela världen kring att designa deras innovationsprojekt. 

Det sistnämnda har varit fantastiskt på så många plan. Har fått förmånen att jobba med fem andra coacher samt i mitt eget team ha en spanjor, två svenskor, en amerikanska, en engelska och en engelsman. Bilden nedanför speglar så bra alla teammedlemmars känsloläge från onsdag morgon till fredag kväll. 






Det förstnämnda känns så himla bra. Vi rivstartade i Dals-Ed 2018-2019 med att först och främst bestämma oss för samt implementera ett användarnära applikationsstöd för det vardagsnära digitala hantverket. Nu tar vi ett stort grepp om systemförvaltning utifrån att informationsägaren informationsklassar informationstillgångar som hör till verksamhetskritiska leveranser (24/7-funktion för att betala fakturor, att hemsidan är uppe, att trygghetslarmen för hemtjänstens ordinarie boende fungerar, att vi har kontroll över elevers oanmälda frånvaro, att personalen får sin löneutbetalning, att utsatta målgrupper får sina biståndsutbetalningar, att reservkraften för kommunhuset fungerar m m).




____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar