Translate

fredag 21 februari 2020

V 8 2020

Mer internt kudos! Nu till vår HR-enhet, vårt dataskyddsombud/vår kommunstrateg, vår kansliavdelning och vår räddningstjänst!

"4 ögon"-principen är i all sin enkelhet helt fantastisk när alla inblandade "ögon" arbetar tillsammans. 
Det är baske mig inte en liten sak att byta ut ett system för löne- och personaladministration. Det är dessutom nästan aldrig en lätt match att arbeta med leverantörer vid framtagande av personuppgiftsbiträdesavtal. Den här mallen från SKR (f d Sveriges Kommuner och Landsting), numera ... och Region) som ska hjälpa oss kommuner är det inte många leverantörer som respekterar. Inte blir det enklare heller när 4 kommuner och 2 förbund ska enas och har olika förutsättningar avseende ögonparens kompetens/erfarenhet. För oss som just driftsatt IT-design 2.0 där just löne- och personaladministrationssystemet är "moderskeppet" är det självfallet mycket viktigt att allt blir rätt.

Då är det de små detaljerna i hur man ser på sitt arbete här och nu i stunden som spelar roll. Att en projektledare ställer rätt fråga i rätt tid till rätt personer och att de personerna analyserar och kommunicerar på ett klokt sätt. Det är det jag menar med "4 ögon"-principen. Man vet aldrig allt allena utan man bollar med rätt personer och ändrar/slipar/kommunicerar.

Den grundbulten gäller i allt projektarbete och inte minst i den vanliga driften. Lätt att ibland glömma mikroutvecklingen som pågår i den dagliga driften för alla större utvecklingsarbeten som ständigt pågår idag. Exempelvis att kanslienheten vill hitta smidiga sätt att sätta Dals-Ed på "den riktiga kartan" (Google Maps) för besöksnäringens skull. Att räddningstjänsten med hjälp av ett Google Formulär vill göra mer av den kommuncentrala fordonstvätten hos dem för att hålla fordon mer trafiksäkra.


"4 ögon-principen är i all sin enkelhet helt fantastisk när alla inblandade ögon arbetar tillsammans"






____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar