Translate

fredag 30 april 2021

V 17 2021

 Konstanter och variabler


Del 2 av Systemförvaltningskonferens 2021 blev av i veckan på årets Ledarforum #2 (del 1 var på Ledarforum #1). Fokus den här gången var på att få en större viklarhet avseende de fastställda uppdragsbeskrivningarna för Systemägare, Systemförvaltare och IT-hjälpare. Nr 3 blir i september på Ledarforum #3. Systemförvaltarkonferens är en konstant på Ledarforum under ett tag framöver hoppas jag. 





Blev dessutom i veckan intervjuad av två studenter (blivande systemvetare) från Högskolan i Borås kring informationssäkerhet i kommuner. De hade med sina intervjuer med sex kommuner i VGR ett spann från största (Göteborg) till minsta (Dals-Ed). Det är superlärorikt att bli intervjuad. Man tvingas förklara för sig själv och då reflekterar man. 



En sak som verkligen är att se som variabler är vilka leverantörer man ska använda. Tunstall exempelvis som nu till och med är utkastad i kylan av Adda (f d SKL Kommentus). Var tvungen att fråga vår leverantör EDP (avseende verktyget EDP Vision) om de verkligen ville ha oss som kund, utifrån hur vi blivit bemötta. 


För övrigt är det så att god så väl som dålig kultur äter strategi till frukost



Dålig struktur urholkar god kultur och förstärker dålig kultur.

Hur odlar vi rätt sorts kultur som bidrar till god struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar