Translate

fredag 7 maj 2021

V 18 2021

 Beslut att chilla

I veckan tog jag ett beslut att göra studieuppehåll från programmet Agil Projektledare på IHM Business School. Har gjort klart 3 kurser av 8 med VG på samtliga. Nu får jag chilla lite för att få ihop livspusslet för mig själv och familjen. Så kan det vara ibland. 




Vår Digitala Agenda är äntligen diarieförd efter fastställandet 210302. Här är den. NU kan vi börja på allvar med nästa steg, den kommunövergripande IT- och Digitaliseringsstrategin. Vi börjar arbetet kring den med att synliggöra vad för saker respektive förvaltning har igång inom en nära framtid. För strategin måste ju ta hänsyn till det. Sedan har vi också en rapport från Fyrbodal som heter Digital Motor att ta hänsyn till på viktiga möjliggörande plan såsom vår kapacitet för utveckling och drift med mera.



Vårt projektdirektiv för Framtidens VårdinformationsMiljö har förbättrats på effektmålsfronten genom duktiga kollegors försorg. Det blir nu tydligare uppdelat per option. Nu ska version 1.0 upp i KS au nästa onsdag. Vi gjorde vägvalet att förankra projektets startläge politiskt, till skillnad från många andra.



En intern tjänsteskrivelse av vikt är på gång som handlar om kommunens hållning kring personuppgiftsbehandlingssäkerhet. Vi är fyra som står bakom den och syftet är att medvetandegöra kunskapsområdet internt samt ge legitimitet åt en en del organisatoriska och systemmässiga konstanter.






För övrigt är det så att god så väl som dålig kultur äter strategi till frukost



Dålig struktur urholkar god kultur och förstärker dålig kultur.

Hur odlar vi rätt sorts kultur som bidrar till god struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar