Translate

fredag 14 juni 2019

V 24 2019

Vågar du prova Tom Tillers 10 sekunder?

Men först, en film från en Telenor-kampanj 2016 om hur respektlöst många beter sig på möten...




Här är lite mer input om just "workfulness" från Telenors utbildningssatsning kring det. 
Workfulness handlar om att ha en sund digital arbetsmiljö. Google via sitt samarbete med Almi  i Digitalakademin kallar det för digitalt välmående, kolla gärna in den här online-kursen om det. 
Här är startsidan för hela online-plattformen från Google. Det finns mängder av bra grejer, allt gratis. En godisskål för ett kreativt team som vill utvecklas ihop.

Psst... Var aldrig rädd för att använda korta små filmer som "icebreakers" på möten. Gärna något relevant som de på mötet kan relatera till och som du kan ta avstamp från när du sedan fortsätter mötet.

"...ha en sund digital arbetsmiljö"









5 nya IT-hjälpare blev klara med sitt pass 4 (4) idag. Jippie!!! Nu är vi 15 st. När man ska hjälpa någon är det så många faktorer som måste tas hänsyn till, om man vill att hjälpen ska bli till självhjälp. En viktig nyckel är att lyckas skapa en relation snabbt. Där finns det lite knep för att skapa en bra stund i vardagen. En metod är det som Tom Tiller lärde oss på Rektorsprogrammet KAU 09, de 10 sekundernas magi. När du själv är i balans för att ge feedback på riktigt till någon, prova att titta in i den personens ögon i 10 sekunder medans du pratar. Släpp inte blicken för en nanosekund, blinka inte. 10 sekunder är länge. Du kommer själv märka hur personligt det blir. Personen som tar emot det kommer komma ihåg det en lång tid efteråt. Det måste självfallet göras med fullständig ärlighet. Kan ju annars såra lika mycket som det kan stärka. Prova i spegeln hemma. Prova på en partner. Prova på en kollega. Ögonkontakt är starkt.


"...att lyckas skapa en relation snabbt"









_____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar