Translate

lördag 14 september 2019

V 37 2019

Dataanalysverktyg, digital översiktsplan och digitalisering i människans tjänst

Institutionen för tillämpad IT på Göteborgs universitet
bra exempel på digitalisering i människans tjänst. 

Lägg till deras hemsida på er omvärldsbevakningslista, här. Kolla på de områden som deras experter arbetar med. Helt fascinerande. Jag lyssnade i veckan på Tomas Lindroth, som är deras expert på digitalisering i vardagen, på konferensen "Digitalisering i människans tjänst" hos VGR i Göteborg. Titta snälla på Carl Heath från 46:30 in i den här filmen, är på 30 minuter. Den omvärldsspaningen är så fantastiskt relevant och bra. 








Datastudio från Google är ett väldigt potent gratis verktyg optimalt för de med Google Suite som digitalt kontorsstöd. Vi kommer använda det för att göra resultatet av vår mätning (tre tillfällen under ett år) av användarupplevelsen med Google Suite väldigt tillgänglig och lättöverskådlig. Man använder data från Google Kalkylark.







Vi gör nu vår första digitala översiktsplan. Vi behöver inte köpa någon mjukvara för det, istället använder vi Google Site, Google My Maps, Google Maps, Google Dokument och Google Formulär. Det känns så himla rätt!







Efter lite hårt arbete, omarbete/rannsakan och mer arbete blev jag nu äntligen klar med certifieringen Google Certifed Trainer. Vägen dit innebär att man måste ha tre andra certifieringar, ha dokumenterad genomförd utbildning inklusive utvärderingsdata och en plan för hur man ska lära sig av datan, ha en klar plan för vad för utbildningar man ska leda under det närmaste året och så ska man producera en tre minuter lång film utifrån strikta riktlinjer.






____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar