Translate

fredag 27 november 2020

V 48 2020

 Tillfredsställelsen när man får hjälpa på Rätt sätt


Att hjälpa är Rätt sak, det kan vi nog vara överens om. Att hjälpa på Rätt sätt är riktigt kul. När man kan hjälpa till att lösa ut en knut, få någon att känna lättnad över att ett problem är borta och/eller få någon att arbeta med en ny idé.

Chefen frågar ibland vad som är min drivkraft. Det står som en punkt i medarbetarsamtalet. Några stora grejer är att få hjälpa till, samarbeta med andra kloka som kan andra saker än mig och att få jobba med personer vill något på riktigt. Just nu är det så på arbetet. Nästan för bra för att vara sant. 

I veckan så har det varit några sådana tillfällen då jag fått lösa upp knutar. Och vi har startat upp Kahoot-.serien "Lite lek och allvar" på kommunhus-webbfikat som blev en höjdare. Tänk vad lite rolig tävling kan göra!





Vi har också släppt en liten uppdatering på vår IT-design, version 2.1.1, som gör livet bättre för vikarier i skolan som arbetar med Google Classroom. Känns helt ok. 

När arbetsdagen var slut på fredagen så gick jag ner till båten för att ösa den och wow... Helt spegelblankt, helt tyst, bara underbart.






För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar