Translate

lördag 16 oktober 2021

V 41 2022

 Kul på jobbet


I och med att jag fyllt 50 i somras skulle jag firas av kollegor. Det är första gången jag är med om det på grund av ålder. Det blev störtkul!


Det blev vandring i skogen i vackra Ed mot vattenfallet "Brudslöjan". Väl värt som utflyktsmål! Jag skulle leda en överlevnadskurs och fokusera på Jord, Vatten, Eld och Luft. Men luften kunde jag inte lösa förrän vi kom till jättefina LunaShakti beläget i vår fina järnvägsstation med duktiga Melissa Lazarides vid rodret. Under yoga måste man kontrollera Luft. Sist men inte minst en suveränt god middag på "Local Idiot". All heder åt mina kollegor för ansträngningarna.

Bilden på mig i basker är från 2005 då jag skulle hämta hem en Stridsbåt 90 till den marina hemvärnsverksamheten i Skredsvik/Bohuslän. 

Bilden på mig med en rund 4K 360-kamera är från 2016 då jag tog med mig alla IKT-pedagoger på Orust till en skolmässa i Stockholm.

De har googlat bra alltså!

Veckan i övrigt gav mig en känsla att en hel del saker börjar konkretiseras. 
  • Vår kommande upphandling av klienter och tillbehör, med ett starkt miljöperspektiv, går in i omvärldsbevakningsfasen med inom kort ett par RFI:er.
  • Vårt införande av Lifecare istället för Procapita ska det snart tecknas avtal kring efter att vi är överens med Tieto om PUB-avtalet. 
  • Vår plan för hur vi ska analysera förvaltningarnas digitaliseringsbehov och mappa in det i den kommunala färdplanen för digitaliseringen är klar.
  • Vår gemensamma förståelse för hur två viktiga projekt måste samarbeta börjar infinna sig.


För övrigt är det så att god så väl som dålig kultur äter strategi till frukost



Dålig struktur urholkar god kultur och förstärker dålig kultur.

Hur odlar vi rätt sorts kultur som bidrar till god struktur?

1 kommentar:

  1. Roligt att du uppskattade det! Det var verkligen kul och värt en repris. Det passade dig som handen i handsken att få en oförberedd roll som kursledare! Helt enligt förväntningarna agerade du som om du hade förberett dig länge - för du kan ju de här sakerna! Klockrent!

    SvaraRadera