Translate

söndag 1 maj 2022

V 17 2022

 Att välja sina nätverk


Veckan har till stor del bestått av träffar i riktigt meningsfulla nätverk: 

  • Informationssäkerhet i 4D (Dalsland minus Åmål). Vi konstaterar, för att kunna jobba långsiktigt effektivt mot en god informationassäkerhetskultur behöver det bli en mycket större medvetenhet och kompetens i kommunerna kring processstyrning, verksamhetsutveckling och riskhantering. 

  • Google Educator Group Sweden. Idag är vi nära 1000 medlemmar. I veckan träffades ett gäng därifrån på SETT-mässan i Stockholm spontant och mer strukturerat under ett planerat kvällsevent. Jag har 5 fantastiska Captains i gruppen från hela Sverige. 

  • KIS, nätverk för kommuner kring informationssäkerhet. Idag är 180 kommuner representerade. Den här gången gav det mig en värdefull kontakt med Ulricehamns kommun. 

Vad gör ett nätverk egentligen? För mig så innebär det att man delar man med sig, stöttar, utmanar och lär nytt. Ofta är dessa träffar halvdag eller heldag. Ganska stor tidsinsats alltså. Då vill det verkligen till att man inte såsar utan faktiskt får ut något bra av det. 





Har också haft 2 riktigt bra möten inom projekt i kommunen:

  • Skolverkets avdelade projektstöd och Dals-Eds projektgrupp för förbättrad digitalisering i skolan. Den här gången grottade vi ner i elevcentrerade effektkedjor. 

  • Ett särskilt förståelseskapande möte i vår leverans "IT-design 2.2". Nu är deadline satt till 1/10 för när våra nya synkar ska fungera gentemot det nya HR-systemet eCompanion webb från TietoEvry. 






För övrigt är det så att god såväl som dålig kultur äter struktur till frukost



Dålig struktur urholkar god kultur och förstärker dålig kultur.

Hur odlar vi rätt sorts kultur som bidrar till god struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar