Translate

fredag 5 oktober 2018

V 40 2018

  • Kollektiv ökad medvetenhet kring informationssäkerhet

Vår första nanolearning-satsning vecka 9 - 39 är över och det är ett riktigt dynamiskt rapportverktyg som Junglemap tillhandahåller. Av 669 lektioner via unika mejlutskick varje vecka snittas det med att 50% av de 669 anställda startar och slutför lektionerna. Det är relativt högt för att vara en kommun där tre av fyra förvaltningar har ett ganska omodernt och inte så intuitivt mejlsystem. Många uttrycker att de uppskattat själva formen (korta lektioner lagom ofta förekommande). En hel del säger att den här formen borde användas för fler saker. En säger att formen nanolearning borde ingå i introduktionsutbildningen för nyanställda. 

Vi kommer defintivt att köra en uppföljning på samma tema - informationssäkerhet i vardagen. Det lutar mot en kortare variant med början i mars. Eventuellt kanske vi bygger in någon lektion om vanlig hederlig säkerhet också. Kanske även en medvetenshöjande lektion om IT-säkerhet. Just säkerhet, IT-säkerhet och informationssäkerhet hänger ihop så tätt.

Vi kan också bygga helt andra egna nanolektions-paket med Google Formulär. Då får vi dock inte samma bra rapport-funktion, men det kanske inte alltid behövs. Det finns redan önskemål om paket för att: 

  • kommunicera vår förändrings-strategi LEV (Långsiktigt hållbar Ekonomi och Verksamhet), den behöver förankras bättre. 
  • ge de nya förtroendevalda en introduktionsutbildning


"...formen nanolearning borde ingå i introduktionsutbildningen för nyanställda"




_____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar