Translate

torsdag 7 mars 2019

V 10 2019

Människor som imponerar


Det är en fröjd att få teama med vår IT-chef Janne och vår IT-enhet, Danne och Mikael från Online Partner, vår egen HR-enhet, Susanne från Combitech, förvaltningarnas strukturgrupper, kommunledningsgruppen, Lena på biblioteket som massproducerar laminerade plastkort, nyckelpersoner i övrigt och alla anställda och förtroendevalda som går igenom Google-utbildningen under den här perioden när vi bygger vår nya IT-design med bland annat nytt Microsoft AD och Google Suite. IT-enheten har även i veckan passat på att få ordning på bibliotekets bokningssystem och ett system för säkra meddelanden i vårt krypterade Dalslands-nät. Det händer bra grejer H E L A   T I D E N nu.

Så många gånger vi konstaterat/konstaterar ihop utbildare/elev att man lär sig bäst när man gör misstag. Så många som kommer in och säger att "jag kan ingenting om det här" eller med sitt kroppspråk visar att de genuint är nervösa. Så skönt då att vara i så små grupper som vi är för att kunna bli så individuellt stödjande som möjligt.

"...man lär sig bäst när man gör misstag"








Jag blir alltid imponerad när jag träffar människor som vill lära sig och vill samarbeta. Sådant ser jag mycket av nu. 

Vi har nog landat i systemförvaltningsorganisationen av G Suite att den nivån av stöd som ska finnas närmast slutanvändaren ska kallas "IT-hjälpare". Det känns rätt för Dals-Ed och den anda som finns här. I ett arbetsutkast skriver vi så här om deras uppdrag:
"Vara ett uppsökande stöd till kollegor för att jobba “rätt” med G Suite och vara näst sista länken i systemförvaltningskedjan, närmast slutanvändaren."

Men, hur får man tillräckligt många i alla verksamheter att vilja bli IT-hjälpare? Vi provar med att erbjuda en flexibel, individuell och högkvalitativ VIP-utbildning med grädde på som både kommer göra det roligare för dem själva i sitt jobb och som kommer lära dem att söka upp och hjälpa i det vardagliga lite då och då. 


"...söka upp och hjälpa i det vardagliga..."







_____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar