Translate

fredag 29 mars 2019

V 13 2019

Buggar, heja-rop och högt tempo



Sagt förut men tål att sägas igen:




Med bilden vill jag trycka på att det är svårt med kommunikation, särskilt när man inte har en kommunikationsavdelning som följer med två steg bakom projektledaren hela tiden. Överlag är acceptansen väldigt stor och hejaropen är många. I sällsynta fall har jag blivit ledsen, av olika skäl. Jag har en inställning att snudd på ingen är medvetet elak, är människor utåt sett arga och beter sig respektlöst ser jag dem oftast som omedvetet elaka. Men det innebär inte att jag alltså bara ruskar av mig en aggressiv/elak approach. Om det är något jag däremot har väldigt svårt för så är det tisslande, tasslande, skitsnack bakom stängda dörrar och bara ta men inte ge. Det är inte bra kultur och definitivt inte någon "Dals-Eds"-anda. Vi är varandras arbetsmiljö, tänker jag, punkt. Sedan kan man inte vara älskad av alla heller, men respekterad för det man gör kan man kräva.

Säkerhetsskyddsanalysen av vår nya IT-design är nu helt klar utifrån vår beställning. Vi har således ett gäng säkerhetsmål att arbeta gentemot i vår fortsatta digitaliseringsresa. Men även att luta oss mot i den vardag av snabb teknisk utveckling som vi lever i. Det handlar om hur man ser på saken. Nu har vi en grund för IT-designen nerritad och den grunden är säkerhetsskyddsanalyserad av en bred samling från oss själva under processledning från Combitech. Nu har vi en tydlig grund att bygga vidare på. Det hade vi inte januari 2017.

På ledarforum i torsdags fokuserade vi först på att ordna till chefernas egen digitala arbetsmiljö i GMail, Kalender och Drive efter vår "Go live" i måndags inklusive migrering av mejl/kalender från GroupWise. Sedan pratade vi med dem om hur konceptet IT-hjälpare i systemförvaltarorganisationen kan eller ska (viktigast i den här meningen) bli något som ger märkbar effekt (tidsbesparing, ökat samarbete, mindre stress) och som har en hållbar struktur. I inspelningen av eftermiddagen kommer det 2 timmar 12 minuter in och är på 13 minuter. Vi avrundade eftermiddagen med att prata om  vår data som informationstillgångar som behöver skyddas/verifieras/tillgängliggöras på rätt sätt för bäst effekt i organisationen. Man måste som chef och anställd kunna lita på skyddet/riktigheten/tillgängligheten/spårbarheten kring våra informationstillgångar. Det sparar energi, tid och pengar. Vi är på god väg.

Vårt fokus på ordning och reda kring IT och digitalisering handlar i grund och botten om ramar och kramar.

"Vi är varandras arbetsmiljö..."












_____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar