Translate

lördag 13 mars 2021

V 10 2021

 Iterera fram bra produkter


I måndags var det internationella kvinnodagen och då jag har ett serviceavtal med Kvinnofolkhögskolan i Göteborg  måste jag bara citera ett stycke därifrån: 

"Kvinnofolkhögskolan uppmärksammar som vanligt den Internationella Kvinnodagen hela veckan. Idag påminner vi varandra hur mycket som har hänt under 100 år av feministisk kamp och hur mycket återstår att göra. Idag firar vi en viktig dag, imorgon och de resterande dagar på året fortsätter vi kampen."

 I veckan har vi bland annat hållit på med avstämningar kring vår intranätsida som ska beskriva hållbarhetsstabens funktioner och arbetsområden. Först provade jag gemensamma workshoppar men har nu övergått till 1:1-avstämningar. Vi har ingen tydlig beskrivning från beställaren men vi vet på ett ungefär och itererar fram arbetet. Det finns noll prestige och de jag gör avstämningar med är väldigt kompetenta, inte bara i sitt spår utan även kring helheten. Vilket i sig är ett bra kvitto på en fungerande stab. Ett frågetecken som uppstår som jag som produktägare och/eller SCRUM-master får hantera är vad som ska ingå i release 1, vad som komma skall och vad som "bara" är en idé som får vara i frysen tills vidare. 

Vi har också i veckan itererat fram ett bra mål för vår IT-design 2.2 tillsammans med vår leverantör Cybercom. Det omfattar: 
  • en anpassning mot vårt nya Löne- och Personaladministrationssystem eCompanion
  • en mjukstartare av konton i MS AD och Google
  • en fullständig HSA-anslutning (läs här vad HSA är för något)
  • en uppgradering av Cybercom Directory Administrator från 1.8 till 1.10.2 inklusive att ha utökat vår testmiljö.







För övrigt är det så att god så väl som dålig kultur äter strategi till frukost



Dålig struktur urholkar god kultur och förstärker dålig kultur.

Hur odlar vi rätt sorts kultur som bidrar till god struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar