Translate

fredag 13 januari 2017

Intervjuerna i nulägesanalysen

Här är huvudfrågeställningarna för de ca 42 intervjuer som ska genomföras innan 31/3-17, inom ramen för en nulägesanalys från mig som digitaliseringsstrateg:


Nu sitter jag och jobbar fram en bra inbjudan till var och en med hjälp av:

  • en Doodle-länk så att var och en kan välja en bra tid
  • ett Google Formulär där en film och en fråga från mig ligger med.
De processer som de som intervjuas lyfter fram och vi fördjupar oss i påverkar alla delar av nedanstående venndiagram (som är från aktuell tjänsteskrivelse till politiken i Dals-Ed). Anledningen till att de 3 nyttorna är ihopsatta i just ett venndiagram är för att visualisera den den mittersta överlappnings-zonen. Alla processer måste titta på alla nyttor, där i ligger nyckeln till en framgångsrik förbättringskultur. 




Ska även bli väldigt intressant att få prata med de de som intervjuas om hur vi ser effekt från alla de viktiga processerna. För det är väldigt centralt i vårt förändringsarbete, att mer fokusera på viktiga resultat. Då ska man inte förväxla/blanda ihop vårt fokus på resultat med NPM (New public management). Istället ska man se på det som att i en målstyrd verksamhet som vår är det otroligt viktigt att mäta rätt resultat och basera förbättringsarbetet på vilka resultat man vill förbättra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar