Translate

fredag 9 mars 2018

V 10 2018

Lyfter tre saker den här veckan:

  • Det ger energi att samarbeta
  • Det är mycket upphandlingsarbete nu
  • Medborgardialog är kul!


Den där känslan när man känner att ett samarbete börjar bli bättre, det är så skönt. Det tillför bara en massa positiv energi. Likväl, det gäller att hushålla med den energi som finns, oavsett om det är hög eller låg nivå. Tricket är att ta tillfället när det kommer och att inse att olika behöver olika energikällor.

"...,det gäller att hushålla med den energi som finns,..."







Jag är nu inblandad på olika sätt i fyra olika upphandlingsarbeten. Ekonomi-system samt personalsystem som bollplank i vissa lägen, tjänsten dataskyddsombud som kommunens representant i en 4-kommunsupphandling och nytt digitalt kontorsstöd som beställare för kommunen. Det är spännande och brett. På Orust drev jag ett 10-tal upphandlingar inom skolans värld, det här är på ett annat plan, allt är kommunövergripande och MÅSTE jacka in bra med kommunens hela struktur. Vid sidan av det här tar jag mig nu an en kommunikationspolicy och en dataskyddspolicy, som ska lira väl ihop med den befintliga informationssäkerhetspolicyn. Policyer i sin tur styr hur allt nedanför ser ut (riktlinjer/handlingsplaner/checklistor m m). Upphandlingar, policy-framtagande, kommunövergripande, allt inom ramen för en helt vanlig digitaliseringsstrateg. Policy är ett svårt ord att böja, här är hur. 

"Upphandlingar, policy-framtagande, kommunövergripande"






Medborgardialogen fortsätter. Jag har en stående inbjudan till cafédialog med allmänheten innan kommunfullmäktige. 

Nästa onsdag blir pass 2 i Gamla Real. Ska försöka skruva dialogen till att inte bara handla om tjänster via Mobilt BankID som kommuninvånarna vill ha, utan även mot hur vi kan jobba med ny teknik i äldreomsorg, skola, tekniska kontoret och medborgardialog. Väl mött kl 18:00 onsdag 14/3 i Gamla Real för lite kaffe/fika och skönt snack!

Pass 3 är bokat i Nössemarkens lanthandel torsdag 26/4 kl 11-13. Tack, Monica Balder!!!

Pass 4 i maj hoppas jag blir i Håbol.

 

"...hur vi kan jobba med ny teknik i äldreomsorg, skola, tekniska kontoret och medborgardialog"



_______________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Vad är då bra struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar