Translate

fredag 2 mars 2018

V 9 2018

Väljer att lyfta 3 saker den här veckan:

  • Den givande APT:n på kostenheten i onsdags.
  • Den givande workshopen med FOKUS ledningsgrupp i torsdags.
  • Läget fredag avseende den i veckan driftsatta utbildningen i Informationssäkerhet.

Kostenhetens uppstart mot att mäta det allra viktigaste på rätt sätt

Det blev en skön dialog på slutet av deras APT om vilken %-nivå avseende "JA"-svar som borde vara målvärdet för verksamheten. Det landade i 80%. Oavsett hur man mäter. Alla. Alla tjejer. Alla killar. Alla i en klass. Alla tjejer i en klass. Alla killar i en klass. De bestämde alltså målvärdet tillsammans i kollegiet innan mätningen börjar (v. 11). Mätningen är tänkt att göras fem gånger på ett läsår. Varje mätning är väldigt enkel för eleven. De tre sakerna är mycket bra exempel på "rätt sätt". Varför? Analysunderlaget blir mycket bättre och då blir det enklare att genomföra förändringar. Man vet att det snart kommer en mätning till.




FOKUS-förvaltningens ledningsgrupp drillas i personlig digital kompetens 4 x 1 timme - pass 3 av 4

De har tydligt utryckt att de lägger ner för mycket tid på att hålla ordning på sin epost. De ville ha ett pass kring hur de ska jobba i sin jobb-GMail. Vi fortsätter på samma tema nästa gång.







735 kommunanställda epost-användare får en nano-lektion i veckan i 22 veckor kring informationssäkerhet 

Vi började tisdag den här veckan. Det var i form av en uppstartande medvetenhets-skattning (som mäts mot en liknande på den avslutande nano-lektionen # 22). Svarsfrekvens fredag sen kväll enligt bilden nedan. Man kan alltså i realtid se antalet som startat nano-lektionen och hur många av dem som även slutfört den. Just nu lite nedslående. Men som tur är finns bra påminnelse-system över tid de 22 veckorna. Utbildningen har uppehåll v. 14 och v. 26-33.


_______________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Vad är då bra struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar