Translate

torsdag 22 mars 2018

V 12 2018

Lyfter 3 saker den här veckan:

- Känslan när man hittar något bra
- Känslan när man känner att det börjar lossna
- Känslan när man gör något man inte gjort tidigare


Känslan när man hittar något bra

Vi översvämmas av information idag. Hur ofta ser man något i flödet och direkt känner att det här måste jag följa noggrant? Det hände för en vecka sedan med Joakim Jardenbergs #ensakidag. Ta en stund och kolla på exempelvis det här avsnittet nedan. Jag lyssnar på ett par avsnitt om dagen i bilen till och från jobbet. Mycket nyttigt för mig, ger mig mer djup kunskap i många viktiga aktuella områden som berör digitaliseringen av samhället. Han har en lugn behaglig skånska och snackar inte massa goja runt omkring ämnet utan är väldigt konkret.





Känslan när man känner att det börjar lossna

Det känns så rätt nu när frågan om att byta ut vårt VMware-skåp äntligen kommit högt upp på dagordningen. Det behövs för det vi ska göra i Dals-Ed kring steg 1 i den digitala agendan, "Ordning & Reda". Dessutom så hade vi ett mycket bra uppstartsmöte kring upphandlingen av ett nytt digitalt kontorsstöd. Nu kör vi!





Känslan när man gör något man inte gjort tidigare

Att få vara inbjuden som gästtalare på en lokal fackförenings årsmöte är hedrande och något jag inte varit med om tidigare. Ganska befriande dessutom att köra helt analogt. Det är ju ändock berättelsen som är det viktigaste i alla dragningar och ibland är det bättre att bara prata rätt ut från hjärtat. En mycket trevlig stund på "Stenebygrytan". 




_______________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Vad är då bra struktur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar