Translate

lördag 2 februari 2019

V 5 2019

Etiketter, Steven Segal och Nalle Puh


Rätt etikett ger ordning och reda - blir enklare fokusera på rätt saker


Sällan har etiketteringen varit mer rätt än den här gången, då menar jag #Q9 Verkstad i det här blogginlägget. Sedan 2017 när jag började i Dals-Ed har jag varje vecka skrivit blogginlägg med flera etiketter där alltid kvartalet är med en unik döpning. 

Nu är verkstaden igång så att verksamheten märker det på riktigt i form att våra introduktionsutbildningar i Google Suite för alla anställda har dragit igång, målet för IT-designen är förankrad och Go Live är satt till 25/3 för Google Suite, det nya digitala kontorsstödet. 

Våra nyhetsbrev i vårt kommande intranät är via det här verktyget Blogger och självfallet är etiketteringen även där en viktig detalj för tillgänglighet, det blir lättare att hitta i det arkiverade materielet.

Även i GMail är det så skönt om man alltid ser till att sätta en etikett på alla mejl. Man skapar dem själva utifrån inkommande, utgående eller regelskrivande (filter). 


"Nu är verkstaden igång..."





Antaganden om var Steven Segal är


Klarade i veckan med god marginal tenta 6 av 7 i kursen "Utvecklare/Samordnare Informationssäkerhet". En härlig anekdot från helgens internat (ett internat är 3 dagar och inleds alltid med en tenta) som handlar om förändringsledning lyder som titeln på det här klippet. Man kan skratta åt att antaganden är modern till alla misslyckanden. Eller så kan man ta åt sig det och grunda (verbet) beslut lite bättre. 


"...grunda beslut lite bättre"









Varför, hur, ramar och avslut


"Om man inte vet vart man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man är framme."

Vem som sagt det vet nästan alla. Förändringsledning hamnar mycket om att från början hitta och kommunicera "varför" i alla projekt och processer som ska startas. Sedan behövs rätt analyser, rätt organisation, rätt ramar och god metodik för kunskapsåterföring.

Om inte "varför" är viklart, hur ska vi få människor att jobba självständigt (effektivt)?



"...hitta och kommunicera "varför" i alla projekt..."







_____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar