Translate

fredag 29 maj 2020

V 22 2020

Nya IT-hjälpare klara, skönt strategisnack med Socialförvaltningen och modiga tankar från vår Skolförvaltning



Det är en sådan guldkant på tillvaron att hålla i grundutbildningen för våra IT-hjälpare. De är särskilt utplockade för att de har en hög kompetens. I begreppet kompetens ser vi Kunskap x Attityd där attityden är dubbelt så viktig som kunskapen. Attityden man behöver är att tycka om att hjälpa kollegor och chefer, att vara nyfiken på nya saker och att situationsanpassa sig efter den man hjälper. "Hjälp till självhjälp" och "Förflyttning från självklart bara för en till vi-klart för båda" är ledstjärnor för allt stöd. Humor är ett bra verktyg för inlevelse och motivation, dessa filmer använder vi i utbildningen.








Vår kloka Socialförvaltning har en sådan skön approach för sitt arbete med sin kommande handlingsplan för digitalisering. Det är så självklart egentligen. De funderar på att genomföra kvalitativa intervjuer med sina kunder och ha det som bas för utvecklingsarbetet. Jag fick förmånen att taktisera med dem i veckan. 






Nu håller vår skolförvaltning på att se över hur förskolan och åk F-3 ska få en modernare IT-miljö. I och med att vi är en kommun med Google Suite lutar det mot Chromebook Tab (en Chromebook utan tangentbord) och Chromebook 360 Touch istället för iPads. Det fina i kråksången med det är lägre Total Cost of Ownership som självfallet inkluderar att våra resurser utnyttjas bättre. Barnen och eleverna får också mer funktionella och individuellt anpassade verktyg. Ganska nyss blev skolförvaltningen klara med att ha driftsatt ett samlat system för digitala läromedel i åk 4-9. Nu tittar vi mot de yngre.






____________________________________

För övrigt är det så att kultur äter alltid strategi till frukost. Det finns strukturer som är bättre än andra.






Vad är då den rätta kulturen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar